Monday, 29 August 2016

Prison BLUES - Blues Satu Chord dan Blues Harp

Kalau  korang peminat Kenny Wayne Shepherd, korang mesti suka dengar blues dia yang ada rock sikit, semuanya sebab pengaruh stevie ray  vaughan yang melekat dalam diri dia. Tapi ada satu album dia yang 10 Days Blues  Out, tuh memang paling cool. Dia jamming dengan otai-otai blues dekat satu daerah kat USA, termasuk dia jamming dengan BB King waktuh tuh. Tapi harmonikawan nak borak borak pasal otai Peidmont blues kat bawah nih,







Pemain harmonika yang korang patut kenal ialah otai blues Neal Pattman. Hahhaa, ini dia  punya klasik blues, memang antara otai acoustic blues yang mantop. Dia selalu bergandingan dengan Cootie Stark, dan menjadi pasangan duo yang mantap. Kenny Wayne Shepherd pun tumpang glamer dua  orang nih. Album ni kenny nak semua orang kenal otai  otai blues yang mungkin korang jarang dengar. BB King tuh mungkin biasa. So album  ni aku selalu layan dalam kereta, pergh memang feel. Lirik dia pun memang cerita pasal kesusahan kaum kulit hitam Amerika.

No comments:

Post a Comment

LIKE US