Friday, 5 August 2016

Aiden dan Evelyn - Pasangan FrescoHarmonica Malaysia

Kalau korang rasa nak feel main harmonica, nak buat melody, siap dengan bass, rythym, why not korang layan frescoharmonica, para pemain harmonika, secara group berjaya mengharumkan nama negara, pernah jadi world champion. Tapi yang kat bawah nih, ialah pasangan Aiden dan Evelyn, suami isteri agaknya. Hahhaa. banyak jugak lagu kat  youtube dan ada facebook khas mereka berdua ini. JOm layan sikit lagu cover diorang nih.




Bagi saya sendiri, nak main chromatic harmonica bukanlah perkara yang senang, dan  senang cakap tak pernah cuba lagi. Sebab dah biasa sangat main blues harp, atau dipanggil diatonic harmonica. Tapi main chromatic harmonica feelnya dapat main banyak notes. Oklah, nak berduet lagi sukar, hahaha. BUnyi harmonica ni lebih kurang sama, so kena pandailah. Mungkin nak kena belajar lagi dengan Aiden dan Evelyn, hahaha. Apapun, diorang dah tour satu dunia dengan harmonica, aku baru sampai long beach je, hahaha.


No comments:

Post a Comment

LIKE US