Chong Ah Kaw - Pengasas My Harmonica World

Dulu aku pernah berusaha nak cari harmonika, semua note, aku mencari cari dan akhirnya jumpa dengan website myharmonica world. Masa tuh aku jumpa owner dia, Mr Chong Ah Kaw. Pertemuan tuh aku tengok pergh macam-macam harmonika ada. PErgh baru aku tahu. Hahhaa, ingat main blues harp je. Zaman bapak aku suka beli trremolo harmonika. Tu bunyi dia klasik gila. Tapi aku sendiri dengar macam mana Mr Chong main, siap jamming sekali time tuh. Hoo gile power. hahaha.


Pengasa harmonica world malaysia ni pernah jadi naib johan harmonika world champion. Lepas tuh, aku rasa kumpulan fresto, dari malaysia pernah jadi johan jugak. Memang hebat. Benda yang aku diskas dengan dia dulu pun pasal blues harp. Tapi dia ni banyak buat kajian pasal main harmonika untuk kesihatan. Hooo betul jugak tuh. Lepas tuh aku beli harmonika cap burung. Lepas tuh, jadi sejarah harmonika cap burung tuh hilang. Harmonika kat ofis supermom pun tah mana tah. hahaha. Banyak harmonika aku, bagi kawanlah, dan macam-macam lagi. NI ko dengar dia main, siap main melodi dengan kod sekali. Hahhaha, tak reti aku macam mana dia buat. Hahhahaha, gile siut, ahhaha. Otai memang macam nih, mesti power, sentiasa power.




No comments:

Post a Comment