Wednesday, 29 June 2016

Belajar Blues Harp Dengan Ronnie Shellist

Alhamdulillah, harini saja nak share dengan korang antara cikgu best masa saya awal awal nak mendalami ilmu blues harp. Link yang ni pulak macam biasa dikongsikan oleh bro Azizan Lani, hahah, ok yang ni adalah perkara penting dalam belajar harmonika. Mula-mula tuh memang pening kalau tak faham



Antara yang terawal jugak, aku pernah  share dengan korang Jason Ricci, itu pun power gedabak main blues harp style chromatic, semua note boleh bedal. Antara teknik terpenting main blues harp ialah bending. Ia, teknik bending sangat penting kalau kita nak dapatkan note yang takda dalam blues harp kita. So latihan bending ni sangat penting. So selalulah berlatih, dan banyakkan latihan, dapatkan tips best dari otai otai harmonica


No comments:

Post a Comment

LIKE US