Tuesday's Gone by Metallica

Bila korang dengar je nama Metallica, semuanya akan ingat metal,rock,thrash, heavy dan sebagainya, itu belum kira bila diorang datang Malaysia, hahahah. Oklah, kali ini geng Harmonikawan nak share sikit dengan korang tentang lagu yang di cover oleh Metallica, lagu Lynrd Skynrd , Tuesday's Gone, memang sangat sempoi.








John Popper Menyolo Tahap Maksimum

Oklah, jarang nak dengar bila Metallica cover lagu yang agak slow rock, lebih bluesy, dengan sentuhan John Popper bermain harmonika. Hhaha, jangan tak tahu, teknik John Popper yang agak kelajuan, memang buat kita layan, sesuai dengan taste Metallica rasanya. Oklah, untuk lagu ini, John Popper terkenal dengan harmonika special 20, aku rasalah, dan dia pakai harmonika key D flat rasanya, sebab lagu ini dah down tune setengah flat, ok. Kalau rasa nak main macam John, korang kenalah rajin, hahaha, semput badan woo, hahaha. 


No comments:

Post a Comment