Sunday, 16 November 2014

Bila Geng ASB Nyanyi Kau Ilhamku

Hahhaa, geng ASB ini apa ? bebudak kelas ekonomi ke ? Tak, ASB ialah singkatan kepada Aku Sayang Bini. Hahhaha, diorang ni semuanya bajet sayang bini, hahaha. Pada hari yang dicatatkan dalam sejarah, 1/11/2014, saya telah dijemput untuk bermain satu lagu khas sempena mega seminar ASB. Hhahaa, lagu Kau Ilhamku dinyanyikan oleh geng ASB yang tetiba seronok jamming atas stage












Harmonika C Improvise 

Seperti biasa, lagu ini bagus kalau main dua gitar, solo gitar itu telah dicover baik oleh harmonika, hahaha, Macam biasa, cara paling mudah ialah ambil harmonika key C, dan terus menggoreng sampai lunyai. Hahhaha, kesedapan suara abg kamarudin terserlah, bila lagi isteri dia Lydzar kat depan tuh.

Sesuai Tak Pakai Key F ?

Tak kisah, janji sedap, kalau nak bluesy lagi, pakailah posisi kedua key F, ada note ketujuh, memang lebih bluesy, lagipun key F pitch agak tinggi, nak dapat low note tu agak payah sedikit. Jadi belasah jelah. Kalau nak lebih melodic, kenalah hebat bab overbending. Tapi kalau korang layan john popper pun bagus jugak, dia bagi idea banyak nak buat lebih melodic dengan harmonika




4 comments:

LIKE US